Після різкого зменшення кількості захворілих на коронавірус та скорочення ковідних відділень серед медперсоналу Вінниці обговорюється питання №1 – спеціальні надбавки від міської ради для лікарів та медсестер. Мер Вінниці прокоментував цю важливу новину так:

– Всі ковідні бригади, затверджені НСЗУ по Вінниці, отримували і будуть отримувати муніципальні надбавки. Я гарантую, що за рахунок міського бюджету ми збережемо ці виплати, які склали відповідно 15, 10 і 8 тисяч гривень на місяць для лікарів, медсестер і медперсоналу…, — зазначив Сергій Моргунов. – Щодо закриття відділень, то у нас є дві опорні лікарні по місту та більше 20 бригад. Всі працюють, бо на стаціонарі із підозрою на коронавірус нині знаходяться 75 вінничан. Тому ніхто не розслабляється, не знімає всіх обмежень і пересторог, бо КОВІД просто пішов у відпустку, а не повністю закінчився. Ми достойно вийшли із пандемії спільними зусиллями, і я дякую кожному лікарю за роботу на передовій.

Також стало відомо, що  впродовж 26-27 червня у Вінницькій міській територіальній громаді працювали два Центри масової вакцинації населення. Один розташувався на Вишеньці в ТРЦ «Мегамолл», інший – на Замості в школі № 32. За два дні роботи пунктів щеплення 739 вінничан отримали першу дозу вакцини проти Covid-19. В суботу вакцинували 392 охочих, в неділю – 347.

До вакцинації містян було залучено 10 медичних бригад. Щеплювали усіх охочих китайською вакциною «CoronaVaс», яка є у достатній кількості.

Нагадаємо, у Вінницькій міській територіальній громаді вакцинуватись від Covid-19 можна не тільки у Центрах масової вакцинації, а й у стаціонарних пунктах щеплення на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тут вакцинують людей з листа очікування та зареєстрованих в додатку «Дія», які попередньо запрошені сімейними лікарями.

Загалом з початку вакцинальної кампанії у Вінниці проведено 26656 щеплень. Першу дозу препарату отримали 19599 осіб, другу – 7057.

Сергій Годун