Програма «Велике будівництво» допомагає модернізувати інфраструктуру в Україні, а також з її допомогою вже створено додатково близько 200 тисяч робочих місць. Це вкрай важливо для держави, а особливо в період пандемії коронавірусу, переконаний Президент України Володимир Зеленський.

«Велике будівництво» – реально крута реформа в Україні, яка спрацювала. «Велике будівництво» дало близько 200 тисяч робочих місць. Хоча після першої, впродовж другої хвилі COVID-19 українці втратили майже 350-400 тисяч робочих місць. А «Велике будівництво» повернуло 200 тисяч, немало», – зазначив глава держави.

На його переконання, покращення інфраструктури є однією з головних реформ для будь-якої країни. І про це кажуть світові лідери.

Так, наприклад, варто пригадати заяву Президента США Джо Байдена щодо запуску реформи інфраструктури в Сполучених Штатах, бюджет якої – понад 2 трильйони доларів. Такі великі суми вкотре підтверджують важливість реформи не лише в Україні, а й за кордоном.

Сьогодні українці вже користуються покращеною інфраструктурою та якісними дорогами. І це сталося завдяки саме президентській програмі «Велике будівництво».

Насправді в Україні завжди так бу­ло, що в столиці та в інших містах, де керують більш-менш серйозні мери, дороги були. Навіть якщо з частковим ремонтом, навіть як­що з ямами, але були. А от поза межами міст – взагалі не було доріг або їх складно назвати «дорогами». Зараз від­бувається навпаки – ініційована Президентом програма працює.

Відчутні інфраструктурні зміни і у Вінницькій області, — говорить народна депутатка України, керівник обласної організації партії «Слуга Народу» Ірина Борзова.

За період дії програми Президента «Велике будівництво» в області відремонтували 97 кілометрів доріг та 10 мостів.

У Вінниці добудували нову школу в мікрорайоні «Поділля» та завершили ремонт спорткомплексу «Здоров’я», який тривав не один рік. Проведено капремонти шкіл та дитячих садочків в громадах області, оновлені стадіони та спортмайданчики.

В 10 опорних лікарнях Він­ницької області вже завершено першу чергу реконструкції приймальних від­ділень. В кожну з цих лікарень поставлено сучасне діагностичне обладнання – КТ, УЗД і рентген-системи, яких ніколи раніше не було в комунальних медзакладах. В Могилеві-Поділь­сь­кому від­крили кардіоцентр і вже провели операцію на серці. Зараз тривають роботи з реконструкції хіміотерапевтичного корпусу Поділь­ського регіонального центру онкології.

Передбачені кошти для Вінницької громади на облаштування інноваційно-технологічного парку «Кристал» і реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця».

«Ці інфраструктурні проєкти стануть магнітами розвитку не лише міста, а й всього регіону!» — переконана Ірина Борзова.

Тривають ремонти місцевих доріг, які сполучають громади, регіональні дороги, мости і міжнародні траси.

Вона підкреслила, що це результати за досить короткі терміни, а не історії з довгобудами, як раніше звикли робити.

«Згадаймо хронологію по одному лише проєкту — 12 січня цього року Президенти України і Молдови підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу між країнами. В травні на Вінниччині приступили до ремонту 116 кілометрів дороги «Немирів-Ямпіль», яку назвали «дорога президентів». Робота «кипить», на об’єкті працює 300 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Передбачений ремонт п’яти мостів на цій дорозі. І завершити все мають вже в цьому році», — навела приклад Ірина Борзова.

Якісні дороги та інфраструктура — це не лише про комфорт, це про безпеку, про підвищення рівня життя та розвиток всього регіону.