Пляжний сезон вже давно відкритий, але чи всі вінницькі пляжі готові до нього? Це з’ясовували нещодавно фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби разом з працівниками «Комбінату комунальних підприємств».

Найбільш популярні «Хімік» та «Гонти» виявилися і найбільш підготовленими. Тут організовано щоденне прибирання територій, встановлені урни та контейнери для збору побутових відходів, роздягальні, лавочки, тіньові навіси, громадські туалети та душові кабіни, санітарно-технічне обладнання яких підключене до централізованих мереж водопостачання та каналізації. Забезпечено роботу медичних пунктів та рятувальників.

Але не обійшлося без «гріхів». На території пляжу «Гонти» є лише антисептики для рук, а дезінфікуючі засоби для прибирання санітарно-побутових приміщень та роздягалень відсутні. На момент обстеження підсипка пляжів «Гонти», «Хімік», «Центральний» чистим піском не проведена.

А пляж «Центральний» відпо­відає своїй назві хіба що геогра­фічно. Бо тут немає ні громадських туалетів, ні контейнерів для збору твердих побутових відходів (на території пляжу є лише урни). Не організовано медичний пункт та рятувальну станцію.

Інші пляжі фахівці не інспектували, хоча там збирається чимало відпочивальників. Там теж немає нічого, що б мало бути.

Так само немає почуття відповідальності та совісті й у людей, котрі приходять туди відпочивати і залишають після себе гори сміття. А вода цього року на початку купального сезону чистіша, ніж минулого, і відпочивальників очікується чимало.

Ілона ВАЛЬТЕР