Змагання проводила ОК «Південь» — оперативне об’єднання  Сухопутних військ Збройних сил України  у південній частині України на території п’яти областей. 

Боротись за першість з`їхались найпотужніші військові спортсмени із кожної області. Він­ниччину представляла 131 частина, яка знаходиться в селі Гущинці. За перемогу змагались на території легендарного меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї. Це меморіальний комплекс, присвячений обороні Одеси радянськими військами під час 2-ї світової війни. До складу меморіального комплексу входять музей, виставка вій­ськової техніки просто не­ба, батарея берегової оборони, парк. Меморіал героїчної оборони Одеси розташований на пів­денній околиці Одеси.

– Участь взяло сім найсильніших команд України. Обирали кращих у стільбі, плаванню на каяках та інших видах військового спорту. Змагання тривали три дні. Від нашої частини команда виступала у складі шести військових: Олександр Сі­кор­ський, Владислав Лісовий, Богдан Копчатов, Роман Вакиряк, Богдан Довженко, Едуард Клочаник.

Про участь у змаганнях «Сталева міць» ми дізнались за два тижні. Тому оперативно відібрали найбільш готових військовослужбов­ців. Організували систему регулярних тренувань, та щоденно самовдосконалювались у навичках. Для кожного спорт­смена головне — це максимально відпрацювати свої вміння, — розповідають військові-переможці.

– Для Вінниччини це велике досягнення. Адже команди змагались із багатьох областей південної частини України. І ми пишаємось тим, що змогли продемонструвати високий рівень вмінь. Завоювали «срібло», але отримали престижний статус переможців військового змагання «Сталева міць». Ми щоденно тренувались. Навіть їздили до Вінниці на плавання. Турнір проходив у три етапи. Перший день проходили облаштування вояк на території табору. Наступною була смуга перешкод. Подолали її не легко, проте, завдяки нашій підготовці ми зуміли успішно пройти цей етап. Під час третього завдання ми качали прес — 600 разів на кожну команду. Потім нас знайомили із морем. Нам показали маршрут нашого плавання. Проживали у палатках, — розповідають війсь­кові.

Як розповідають прихильниці цих сильних чоловіків, всі учасники команди — спражні спортсмени. Серед них є професійний бодібілдер Олександр Сі­кор­ський, який більше чотирьох років займається спортом та вдосконалює своє тіло. Його вага більше 100 кілограмів. Зізнається, що веде здоровий спосіб життя та на досягнутому зупинятись не збирається.

Редакція «33-го» вітає 131 військову частину з перемогою.

Софія КОПАЧ