Грандіозна споруда буде довжиною 1309 метрів та вищою за всі багатоворвехівки в Ямполі та Молдові…

Це майбутній міст Ямпіль-Косеуць, який з’єднає Україну з Молдовою вже до кінця 2022 року.

Його будівництвом займатиметься група компаній «Автострада», яка 1 липня виграла тендер. Новий міст дозволить створити найшвидший маршрут із центрального регіону України в країни Центральної і Південно-Східної Європи. Окрім того, будівництво дасть поштовх до розвитку Ямпільської громади.

Вартість будівельних робіт оцінили в 3 мільярди 386 мільйонів гривень. Це один із найбільш масштабних проєктів у Вінницькій області за останні роки.

Бо вже відомо, яким в деталях буде цей міст:

Довжина – 1309 метрів, а максимальна висота опор сягне 40 метрів . Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 5 тисяч автівок на добу. Для його будівництва знадобиться 9 тисяч тонн високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону.

Ямпільський міст через Дністер стане продовженням автошляху Р-08 «Немирів-Ямпіль», 116 км якого “Автострада” відновлює прямо зараз, та частиною транспортного коридору між двома країнами. Автошлях Р-08 «Немирів – Ямпіль» відновлюють цілодобово, працює 300 одиниць техніки.

Нині транспорт з Вінниччини у Молдову рухається лише одним шляхом – через міст на пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач», а на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць» працювала лише паромна переправа.

Роман Ковальський