Одужали 13 людей. Про це  повідомляє Вінницький центр громадського здоров’я.

Впродовж минулої доби всіма лабораторіями області досліджено 1138 зразки на COVID-19 (у т.ч. ОЦК та ПХ – 188, Меділабс-950, Центр СНІДу-0, міський лікувально-діагностичний центр – 0).

Коронавірус виявлено у 11 осіб.

На вихідних захворіла на коронавірус одна вихователька дитсадка. Утім за останню добу випадки захворювання серед дітей не реєструвались.

Наразі хворіє 184 особи , у тому числі 16 дітей.

З початку епідемії на Вінниччині померла 1691 людина. З огляду на загибель чоловіка після щеплення у центрі громадського здоровя попереджають за протипоказання  до вакцинації від COVID-19

Так от, єдиним справжнім протипоказанням до щеплення від COVID-19 наразі є серйозна алергічна реакція на першу дозу вакцини, наприклад анафілактичний шок.

Не варто робити щеплення за температури тіла вище 38°C.

Якщо ви приймаєте препарати, що впливають на імунну систему, або просто боїтеся, що стан вашого здоров’я може бути протипоказанням до вакцинації, порадьтеся зі своїм лікарем.

Хронічні хвороби не є протипоказанням до щеплення! Навпаки, люди з хронічними захворюваннями ризикують важче перенести COVID-19, а тому потребують захисту, який дає вакцинація.

Обов’язково повідомте лікаря, який оглядає вас перед щепленням, про свої хронічні хвороби та про будь-які алергічні реакції, що були раніше.

Ілона ВАЛЬТЕР