Тролейбус наразі тестують. У транспортній компанії планують поставити його на подовжений маршрут 12-А «Гніванське шосе-Немирівське шосе», який відкрили минулого року., – повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов. – Які переваги цієї машини:

– 20 км автономного ходу

– майже безшумний компресор

– модернізовані штанги струмоприймачів

– низькополий кузов

– економія споживання електрики на 30-40% порівняно з моделлю ЗіУ-9.

Вінницькі тролейбуси комфортні для пасажирів та легкі і безпечні в експлуатації, як діляться досвідом водії.

Також під час запуску двох нових 2гібридних» тролейбусів на маршрут 15а стало відомо, що ВТК – Вінницька транспортна компанія нині готова збирати по 2 нових тролейбуси щомісяця, їхня вартість нині складає близько 8,5 мільйонів і ця ціна досить конкурентна на ринку України для реалізації подібних новинок:

– Колектив ВТК технічно і кадрово готовий до виробництва щонайменше двох нових тролейбусів на місяць. І разом із головою обласної ради В’ячеславом Соколовим та директором компанії Михайлом Луценком ми обговорили можливість виробляти і продавати ці нові тролейбуси «Зроблено у Вінниці» іншим великим містам України., – додав міський голова Вінницької міської територіальної громади. – Загалом до кінця року ВТК буде мати в своєму парку 13 нових тролейбусів власного виробництва.

Роман Ковальський