Кращі визначалися у флаг-футболі – безконтактному різновиді заокеанської гри. Для зупинки атаки суперника тут достатньо зірвати прапорець, розташований на поясі футболіста.

Жіноча команда «Вінницькі Вовчиці» (чинні чемпіонки України) стала переможницею турніру tWigers Bowl в м. Домжале. Вона спочатку перемогла команди Італії, Австрії та поступилися господаркам поля. Але у фінальній битві за перше місце вінницькі дівчата реваншувалися і обійшли словенську команду з рахунком 26:21.

– «Вінницькі Вовчиці» показали характер, силу волі і жагу до перемоги. Турнір для них був нелегким, – сказав віце-президент клубу «Вінницькі Вовки» Євген Хомин. – Минулого року на цьому Кубку наші дівчата були третіми. Зараз їм вдалося покращити цей результат.

Тим часом в Любляні завершився турнір з флаг-футболу серед чоловіків – Errea Bowl. Протягом двох днів «Вінницькі Вовки» зіграли сім ігор з командами зі Швейцарії, Хорватії, Австрії, Італії, Чехії та Словенії. На жаль, цього разу їм не вдалось посісти призове місце.

– Ми отримали цінний досвід. На результат вплинуло кілька факторів. Через те, що поїхали в розпалі чемпіонату України, не могли нормально підготуватися саме до флаг-футболу. Якщо б ми грали у міжсезоння, мали б стати тут призерами. Бо, приміром, програли матч чемпіону турніру Errea Bowl лише в один тачдаун, – пояснив Євген Хомин. – Також дорога була складною. Лише в один бік автобусом добиралися 37 годин. Вночі прибули, і з 8-ї ранку починалися ігри.

Фелікс ЖАНІН