Загалом на такий проєкт можуть витратити 170,7 млн грн з державного та місцевих бюджетів.

Найдорожчим стане встановлення стели з державною символікою у Харкові. На будівництво флагштоку, а також відновлення елементів благоустрою планують витратити 24,5 млн грн. Зокрема у 2021 році на це планують витратити 10,4 млн грн з обласного бюджету. Решта коштів буде сплачена у наступному році. Другий за вартістю прапор хочуть встановити на території парку «Перемога» в м. Бровари Київської області. Вартість будівництва становить 20,7 млн грн. Висота флагштоку складатиме 72 метри

Наступні за вартістю флагштоки, висотою 50 метрів планують встановити у Вінницькій (15 млн грн) та у Житомирській областях (13,8 млн грн). Такі витрати вже викликали справжнє обурення у громадськості, адже люди впевнені – кошти можна було б спрямувати на щось інше.

-За такі кошти можна було б придбати 338,6 тис доз вакцини від Covid-19, якщо ціна складатиме 504 грн за дозу, як було закладено в бюджетну програму МОЗ по вакцинації. А скільки онкохворих дітей помирає, поки їм по гривні скидається вся країна! Давайте хоч одне життя врятуємо! Або ж краще витратити кошти на ремонт доріг, бо до Ямполя, Крижополя та Бершаді поки що один напрямок, 20 кілометрів відрізку долаємо за годину, – повідомили нам на гарячу лінію стурбовані читачі.

Віталіна Володимирова