Стало відоме ім’я українського військовослужбовця, який загинув унаслідок ворожого обстрілу на Донеччині в понеділок, 5 липня. Це офіцер, 37-річний майор Богдан Бродовський.

Ім’я полеглого назвала пресслужба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”, де він служив.

“Знову окупаційні війська вбили українського офіцера. Із глибоким сумом повідомляємо про загибель на передовій майора Бродовського Богдана Віталійовича, заступника начальника тилу логістики бригади“, – зазначається в повідомленні.

Як повідомляють у бригаді, під час обстрілу позицій “холодноярців” з боку окупантів офіцер отримав вибухове поранення, несумісне з життям.

Богдан Бродовський народився 17 квітня 1984 року у Гайсині. Був кадровим військовим із великим досвідом. У Збройних силах України – з 2002 року.

У 93-й бригаді почав служити ще до початку війни – начальником продовольчої служби. Обіймав цю посаду й у перші роки війни. Потім ненадовго звільнявся, відновився у корпусі резерву. Далі повернувся в рідний гарнізон на Дніпропетровщині. Зовсім недавно знову почав служити у 93-й бригаді.

Він був спокійним і добрим, люблячим батьком”, – згадує полеглого товариш по службі Сергій Олександрович, який очолював групу матеріального забезпечення бригади на початку російсько-української війни.

“Ми багато прослужили разом: на початку війни Богдан був начпродом бригади, а я – діловодом. Як людина він був завжди доброзичливим, ніколи не сварився, завжди приходив на допомогу. Був гарною людиною, – пригадує товаришка по службі Тетяна. – На першому місці завжди ставив свою сім’ю. У нього було четверо дітей. Пам’ятаю, коли з ним познайомилася, його донечка ходила у садок. І він завжди намагався забрати її додому сам. Іноді приводив на роботу. А ще у нього зовсім нещодавно народився синок, і року не пройшло. Не так давно родина оселилася у Вільному. Я ходила до них у гості. Це дуже велика втрата і для сім’ї, і для бригади”.

Нехай земля йому буде пухом! Вічна пам’ять!

Віталіна Трудько