Національне агентство з питань запобігання корупції за два тижні склало та направило до суду 99 адміністративних протоколів, у тому числі щодо чотирьох міських голів і чотирьох народних депутатів. Серед них є і вінничани.

Зокрема мер Жмеринки Анатолій Кушнір начебто за те, що преміював самого себе.  Розглянути цю справу мають 8 липня.

– Я ще матеріалів не бачив. Але мова йде про підписання розпорядження про преміювання працівників виконкому, до якого я також входжу, — так прокоментував ситуацію Анатолій Кушнір.

— Я себе не преміюю. Рішення сесії міської ради визначає мінімальну ставку, і комісія призначає винагороду. А я підписую розпорядження, тому що присутній і більше ніхто не має права. Виходить, що мені треба брати за свій рахунок, щоб замість мене підписували документи. Це юридична колізія. І її жертвами стали чимало міських голів, на жаль.

Крім того, у списку є і Микола Філонов, голова політичної партії «Партія вінничан». Йому інкримінують порушення порядку подання фінансової звітності.

Також розпочато перевірку 17 декларацій, у яких комп’ютер за результатами автоматичного аналізу виявив високий рівень ризиків. Серед таких декларація депутата Вінницької міської ради Ігоря Ткачука.

Віталіна Володимирова