Пожежа сталась вночі. Невідомі спалили автомобіль «Мерседес Віто» депутатці міської ради, підприємцю Тетяні Глущак. Жінка впевнена – до справи причетне оточення колишнього мера, з яким у них затяжний конфлікт.

– Цей бус 2011 року, ним ми возили товар у наш магазин. А завтра спалять квартиру разом з нами! — каже Тетяна. — Авто стояло біля під’їзду. Вікна були закриті, ми нічого не чули. Коли вийшли, машина вже згоріла. Поліцейсь­кі взяли покази, на тому все. Є відео з камер спостереження, на якому зафіксовано особу, але обличчя не видно. Чоловік вилляв пляшку з пальним на бус, підпалив та втік.

У місті всі знають, що зять Петра Бровка — Сергій Шевчук, теж депутат, був підозрюваним у замаху на вбивство зятя потерпілої — Олександра Коло­мійця. Його судили, а потім виправдали. Кажуть, що те рішення обійш­лось у досить кругленьку суму, бо після його ухвалення судді завершили каденцію і пішли на відпочинок…

– Ми не раз отримували погрози. Робили це друзі нашого ексмера та його зять. Спалили машину саме мені, бо я завжди підтримувала свого зятя. Також ми підтримали іншого кандидата в мери, і в Могилеві нарешті змінилась влада. Я отримала депутатський мандат, роблю все на благо громади. Тож опонентів це ще більше дратує, – додає пані Глущак.

Нещодавно зловмисники  підпалили магазин депутата міської ради підприємця Віталія Кригана. Він підозрює — теж через професійну діяльність. Магазин «Господар» знаходиться у центрі Могилева-Подільського. О третій ночі до приміщення підійшов невідомий та запалив зовнішній ролет. Наслідки могли бути більшими, якби бандита не злякала машина міжвідомчої охорони. Напевно, це було попередження, адже депутат займає принципову позицію. До речі, потерпілий був заступником колишнього мера Бровка, але зараз вони не спілкуються. Цікаво, що після пожежі в магазині згоріли батути у міському парку.

Так через кримінальні розборки може все місто згоріти. Чому поліція досі не знайшла винних?

Валентина Лісова