СБУ знешкодила у Вінницькій області організоване угруповання, яке спеціалізувалося на продажу вогнепальної зброї та боєприпасів.

За оперативними даними, клієнтами зловмисників були представники кримінальних кіл регіону.

– Встановлено, що до складу групи входило декілька місцевих жителів. Зловмисники облаштували підпільну майстерню з переробки нелетальної зброї у бойовий стан. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки, у тому числі в кримінальному середовищі. Діяльність зловмисників мала системний характер. Співробітники СБУ задокументували незаконний продаж ділками зброї та набоїв.

Маємо 5 одиниць нарізної вогнепальної зброї у справному бойовому стані, 2 одиниці з них було перероблено у кустарний спосіб з різних частин, дві одиниці — короткоствольні при продажу були споряджені магазином із набоями, готові до бою, — розповів нам речник СБУ у Вінницькій області Денис Закаблук.

— Наразі орга­нізатору угруповання повідомлено про підозру за незаконне виготовлення та поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Заходи з викриття правопорушення проводили спів­робітники управління СБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими та підрозділом карного розшуку обласного управління Національної поліції та за процесуального керівництва Він­ницької обласної прокуратури.

Віталіна Трудько