Змагання напередодні Дня Конституції пройшли в Черкасах. Учасниці — ветерани та військовослужбовці ЗСУ, Нац­гвар­дії, прикордонної служби, поліції, СБУ, а також добровольчих формувань. Жінки були поранені, травмовані чи захворіли внаслідок виконання службових обов’язків.

Золота медаль дісталась

Ярослава Мазур

з Козятина. Ветеранка ЗСУ відслужила на Донбасі сім років. Тепер вона, активістка жіночого ветеранського руху, готується представляти Україну на міжнародних змаганнях для військових у США Warrior Games. У 2014 році вона збирала гуманітарну допомогу для АТО. Потім записалася на снайперські курси, пройшла вишкіл і поїхала служити у складі батальйону «Айдар» разом зі своїм чоловіком. Отримала поранення. Звільнилася зі служби у 2021-му. Подружжя виховує чоти­рьох дітей.

Людмила Менюк з Гайсина, ветеранка «Айдару», також перемогла на цих змаганнях

— Я виховую разом із чоловіком чотирьох ді­тей, всі — хлопці. До участі в Іграх воїнів мене записав син. Він сказав: «Ти зможеш, ти підеш». Я не планувала потрапити до збірної України. Але дуже задоволена, хоча і досі ще шокована. Бо тепер я їду на змагання до США представляти там українську збірну — ігри відбудуться 12-22 вересня в Орландо, штат Фло­рида. Я думала, що коли звіль­нюся з ар­мії, у мене буде спо­кійне життя. Але зараз почалися тренування, і життя ще більш насичене, ніж до цього. І чесно, я дуже розгубилась. Але це дає віру в себе і, мабуть, у те, що ти щось можеш, у те, що це потрібно. Та­­­кож після того, як я почала активно займатися спортом, почала краще почуватися.

Віталіна Трудько