Росіяни вимагали від української співачки не ухилятися від сплати податків на території Російської Федерації. Адміністрації клубу довелося скасувати захід.

26 червня у Москві учасники протесту — москвичі – зірвали концерт спі­вачки Ані Лорак. Укра­їнка втікала із закладу. Весь світ шокований світським скандалом із цією артисткою, яка чіт­ко розмежувала свої позиції ще у 2014 році. Ані заявила, що між країнами триває не її війна. Вона обрала Росію і переїхала туди жити.

Відмовилась розривати контракти із провідними культурними осередками країни-агресора. І вирішила, що співати буде там, де більше її прихильників.

Та ось і він, неочікуваний поворот подій. Жителі Москви пікетували концерт, звинувачуючи Ані Лорак в ухиленні від сплати податків. Учасники мі­тин­гу тримали в своїх руках плакати з написами українською мовою. За словами протестувальників, Ані Лорак показує приклад нахабності і неповаги до країни, в якій активно заробляє.

«Історія, про яку стало відомо буквально недавно — справ­­жній приклад нахабності і неповаги до країни, в якій заробляєш. За 2019 рік Ані заплатила податків на 165 тисяч рублів. При вартості квитків на концерт, які доходять до 80 тисяч рублів, і суконь за тисячі доларів — це просто смішно», — заявляють мітингувальники.

Марина Романова