4 липня на 65-му році зупинилося серце відомої та шанованої у місті особистості, колишнього міського голови, успішного підприємця Зіновія Володимировича Трахтенберга, – повідомляє місцеве видання  «Жмеринка.сіті».

6 липня Жмеринка провела його в останню путь. Що стало причиною раптової смерті Зіновія Трахтенберга наразі не повідомляють.

У травні 2011 року Зіновій Трахтенберг переміг на виборах мера, набравши 44,17% голосів виборців. Конфлікти у тодішнього мера і бізнесмена були публічні.

Після призначення восени Віктора Жеребнюка головою Деснянської райдержадміністрації Києва, зрозуміло, що свій вплив у рідній Жмеринці він втрачати не хотів. Але не так сталося, як планувалося.

Зіновій Трахтенберг увійшов до історії Жмеринки як керівник міста, котрий намагався усіх об’єднати. Утім, у 2012 році 25 депутатів з 34 присутніх відправили його у від­ставку. Після того ще балотувався на посаду міського голови, але отримати перемогу так і не вдалося.

Все життя прожив у Жмеринці, після школи та інституту працював у торгівлі, згодом відкрив власну фірму будматеріалів. Одружений: дружина — Жанна Трахтенберг, дві доньки — Майя та Юлія.

Ілона ВАЛЬТЕР