– Моя собака — лабрадор-ретривер. Ця порода вважається найдобрішою в світі, бо не має гену агресії. Їх часто беруть як ня­ньок для дітей, як собак-поводирів,розповідає власниця собаки Ірина Чефранова. — Вона дуже розумна і слухняна. Тому її тільки хвалимо. Ми відвідали 7 кінологічних виставок, де здобули перші місця. Це були виставки у Вінниці, Тернополі та Івано-Франківську. В нас уже є закритий титул «Юний чемпіон України» та відкритий титул «Чемпіон України».

Щоб перемогти на виставці, необхідно любити свою собаку. Займатись з кінологом, хендлером (це людина, яка представляє Челсі на виставці). Потрібно тренуватись, постійно ходити на плавання та прогулянки лісом. Окрім цього, збалансовано харчувати, вживати вітаміни, правильно доглядати за шерстю. По-особливому слідкувати за гігієною зубів та робити гарний манікюр. Заморока ще та, але маємо результат. Вінницька собака – найкраща в Україні. І вже вкотре підтвердила цей титул.

Багато залежить і від тварини. Адже собака на виставці має показати свій характер: бути веселою, стояти в правильній позиції, махати хвостиком та слухатись хендлера. Одним словом, сподобатись суддям. Челсі це вдалося.

Софія Копач