– Поліщук, досить нас дурити! Всі ж бачили новини про найбільшу в Україні ферму для майнінгу криптовалют? Ця ферма не тільки одна з найбільших в Україні, а може, навіть одна з найбільших в СНГ. Зараз ця новина на слуху в усіх найбільших ЗМІ: України, Росії та Європи.

Найбільш парадоксальним є те шо, ця ферма і є однією із найвагоміших причин для підняття цін на електроенергію для вінничан, адже це «ліва розетка» яка мала великий об’єм енергоспоживання, мала чорні записи з обліку цього споживання, але платив за це не пан Поліщук, а ми з вами, – сказано в анонсі акції протесту від ГО Сентурія під офісом Вінницяобленерго.  – Це відверте і цинічне нахабство, розмістити такого розміру ферму в приміщенні яке належить АТ «Вінницяобленерго», майнити там крипто валюти та ігрові предмети (які також коштують реальних грошей), красти електроенергію у величезних об’ємах, і щоб платили за це жителі Вінницької області!

Тому ми запрошуємо всі місцеві та всеукраїнські ЗМІ, а також всіх вінничан з активною громадянською позицією на акцію під стінами АТ «Вінницяобленерго» 13 липня у вівторок, о 14:00.

Цій справі треба надати максимального розголосу, щоб її не вийшло «порішати» на початкових етапах! Адже ми знаємо, що у Поліщука такі можливості є, це і його соціальні зв’язки і фінансові можливості!

Нагадаємо, що СБУ  8 липня повідомила  про викриття    незаконного відбору великих обсягів електричної енергії у Вінниці. В одному із колишніх приміщень АТ «Вінницяобленерго» майнили криптовалюту.

А 9 липня на сайті АТ «Вінницяобленерго» повідомили, що компанія не має жодного відношення до будь-якої протиправної діяльності.

Бо Служба безпеки сенсаційно знайшла  у Вінниці підпільну криптоферму, на якій майже 5 тисяч комп’ютерів майнили криптовалюту. Енергію незаконно відбирали просто з мереж «Вінницяобленерго».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, незаконну криптоферму створили мешканці Києва та Вінниці. Вона існувала на базі колишнього приміщення «Вінницяобленерго». Це найбільша підпільна криптоферма, яку виявляли українські правоохоронці.

За попередніми даними, щомісячні збитки від цієї криптоферми становили від 5 до 7 мільйонів гривень. При цьому незаконний відбір електрики міг призвести до глобальніших наслідків — без світла могли залишитися цілі квартали Вінниці.