Шість років тому, під час повернення додому після виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції в результаті дорожньо-транспортної пригоди трагічно загинув військовослужбовець військової частини 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України старший солдат Павлюк Сергій Олегович.

На Алею слави міського кладовища Вінниці вшанувати пам’ять загиблого нацгвардійця прийшли військовослужбовці військової частини, рідні та колеги.

У серпні 2014 року був призваний по мобілізації у військову частину 3008. Разом з побратимами тримав оборону на «гарячих» блокпостах поблизу населених пунктів Кримське та Бахмут на Луганщині.

Загинув 12 липня 2015 р. у результаті ДТП. Близько 19:00 на 156-му кілометрі автодороги «Київ-Харків», у межах міста Пирятин (Полтавська область), водій легковика спробував вклинитися у колону з 40 військових автомобілів, внаслідок чого відбулося зіткнення з автобусом БАЗ, у якому вінницькі нацгвардійці поверталися із зони АТО. Автобус відкинуло вправо, і він вдарився у рефрижератор. Удар прийшовся в те місце, де сидів Сергій, він загинув на місці.Посмертно нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Валентина Лісова