Сьогодні, 12 липня, у міській раді відбулось чергове засідання координаційного комітету з реалізації проектів реконструкції аеродрому та аеровокзалу в КП «Аеропорт Вінниця». Під час наради директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Михайло Варламов розповів, що минулого тижня від Мінінфраструктури було отримано оригінали важливого документу, необхідного для робіт подальшого руху за проєктом, – Титул об’єкту реконструкції аеродрому.

Фінансування проекту реконструкції аеродрому у Вінниці буде здійснюватися із залученням коштів державного бюджету. Одним з обов’язкових документів, який необхідно було розробити та затвердити, є “Титул об’єкта будівництва у 2017-2023 роках”, де об’єктом є власне – “Реконструкція аеродрому в КП «Аеропорт Вінниця» на території Гавришівської селищної ради, Вінницького району, Вінницької області».

«Цей документ є одним з тих, які дозволяють КП «Аеропорт Вінниця» здійснити реєстрацію всіх договорів у Державній казначейській службі та, відповідно, отримувати фінансування на виконання робіт», – каже директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Михайло Варламов.

Зазначений документ розробляється та підписується комунальним підприємством Вінницької міської територіальної громади «Аеропорт Вінниця», як замовником проекту, а потім затверджується у Вінницькій ОДА та Міністерстві інфраструктури України, як головного розпорядника бюджетних коштів.

У Титулі зазначається загальна вартість робіт з деталізацією по чергах будівництва, джерелах фінансування та окремих техніко-економічних показниках. Вінницька міська рада забезпечила попереднє погодження Титулу з Укрінфрапроектом, а потім його затвердження у Вінницькій ОДА в травні цього року, після чого його остаточно узгодили і затвердили в Мінінфраструктури. «Після схваленого Урядом 9 червня Порядку використання коштів, наступним етапом ми очікуємо від Мінінфраструктури погодження з Мінфіном та затвердження Паспорту бюджетної програми і плану фінансування в поточному році, а також включення нашого проекту реконструкції аеродрому в мережу бюджетного фінансування. Лише після цього Держказначейство нарешті побачить наш проект в своїй системі, а ми зможемо рухатись далі», – говорить Варламов.