У Мюнхені (Німеччина) пройшов бій за чемпіонський пояс з боксу IBO Continental. За нього бився 32-річний вінничанин Тарас Головащенко, який родом із Немирова. Останніми роками він працює тренером у Польщі, де його також вважають своїм.

Суперником Тараса був 29-річний Олександр Рігас (Гамбург, Німеччина), який у дюжині попередніх боїв зазнав лише однієї поразки. Тобто це був досвідчений і кваліфікований супротивник.

Бій тривав всі 10 раундів. Наш боксер виграв по очках і отримав чемпіонський пояс. Тарас Головащенко, який наразі перебуває за кордоном, телефоном надав коментар кореспонденту «33-го каналу».

-Мене визнали переможцем одноголосним рішенням суддів. Нокдаунів не було, але бій проходив за моєї переваги. Я намагався тримати Олександра Рігаса на дистанції, на «передній руці». І це вдалося, – каже Тарас Головащенко.

Це перший пояс у спортивній кар’єрі вінничанина.

– До нього я йшов багато років, чекав пропозицій посперечатися за титули у боксі. Приємно, що випав шанс боксувати за пояс IBO Continental. Я вирішив його використати. Щодо планів – то говорити про них не буду. Поки що продовжую тренуватися і тренувати молодь у Польщі. Не виключаю того, що привезу чемпіонський пояс в Україну, аби показати юним боксерам Вінниці і Немирова, – прокоментував він.

Фелікс ЖАНІН