Перший індустріальний парк у Вінниці було створено і зареєстровано у 2016-му році, а сьогодні – їх уже три. Для громади – це точки економічного зростання. Щоб потенційні інвестори обирали для розвитку свого виробництва саме Вінницю, місто працює над облаштуванням індустріальних парків необхідною інженерно-транспортною інфраструктурою. Коштом міського бюджету тут будуються дороги, прокладаються необхідні комунікації. На сьогодні інвестиції громади сягнули майже 80 млн грн. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Сергій Моргунов.

На території індустріального парку «Вінтер Спорт» цієї весни розпочалось будівництво заводу HEAD Group на 1200 робочих місць. Поруч розмістився ще один промисловий парк, де з 2018 року завод «Грін Кул» випускає промислові холодильники, у тому числі для світових брендів. А по Вінницькому індустріальному парку наразі налагоджується взаємодія з потенційними учасниками з України та ЄС.

«Але чи прийшов би інвестор, якби ми не підготували відповідний майданчик?! Індустріальні парки повинні бути облаштовані необхідною інженерно-транспортною інфраструктурою. І ми системно виконуємо взяті зобов’язання. Саме з цієї причини вінницькі індустріальні парки цікаві для вітчизняного та іноземного бізнесу», – каже Сергій Моргунов.

Загалом на розбудову інфраструктури промислових парків вінницька громада вже інвестувала майже 80 млн грн. Влаштували системи водопостачання, каналізування та водовідведення. До кінця року з’явиться можливість підключитися до газопостачання. Продовжується будівництво під’їзних доріг. Також вже встановлена трансформаторна підстанція. Окрім того, на базі Вінницького індустріального парку реалізується перший в Україні проєкт зі створення власної системи енергозабезпечення.

«Вінниця має репутацію міста, дружнього до інвестора. Як я вже писав, місто вкотре підтвердило найвищий рейтинг інвестиційної привабливості, за даними дослідження національного агентства «Кредит-Рейтинг». Ми створюємо умови для успішної реалізації бізнес-проєктів у наших індустріальних парках. Мета прагматична. Це можливість для вінничан працювати за гідну зарплату у рідному місті, трудова міграція – серйозний виклик для країни. І безумовно, коли економіка зростає, громада розвивається швидше, а добробут мешканців покращується», – зазначив міський голова.