Про це повідомив настоятель храму ПЦУ на честь Нерукотворного Образу Спасителя у смт Томашпіль протоієрей Євгеній Гаган. Невідомі розбили дві шибки, на підлозі знайшли уламки скла і камені.

Довелося парафіянам звертатися із заявою до поліції. А у парафіяльній групі на Facebook написали: « У вівтарі вибито скло великим камінням і в кімнаті за вівтарем також. А вхідні двері у будівлю школи (тимчасовий храм знаходиться у приміщенні старої школи) були відчинені зі слідами злому. Ми не кричимо на кожному кроці, що ми «гонимі» і не робимо нікому поганого, як би погано не було нам самим. Дуже просимо, може, хтось чув щось вночі чи бачив когось, будь ласка, надайте інформацію. Господь справедливий і кожному воздасться по справах його».

Наступного дня зловмисники побили ще одну шибку і люди підозрюють, що це не випадокове хуліганство.

У злочині можна побачити релігійний мотив, стверджується на сайті Вінницько-Барської єпархії ПЦУ. Парафіяни почали згадувати, як під час богослужіння, яке у їхньому храмі 24 березня цього року правив митрополит Симеон, декілька місцевих прихильників «руського миру» стояли на дорозі до церкви і намагалися переконати вірян не йти на службу, нагороджуючи своїх єдиновірців з Православної Церкви України різними образливими найменуваннями на кшталт «націоналісти», «політична секта», «розкольники» і т.п.

Настоятель храму о. Євгеній Гаган також не виключає, що обидва інциденти з розбитими шибками відбулися не випадково, а є спробою противників ПЦУ залякати молоду релігійну громаду, яка лише менше року діє у Томашполі, але за цей час впевнено здобуває авторитет серед місцевих жителів, а незабаром готується відзначати своє перше престольне свято. «Молимося за бідних і засліплених злобою людей, які підняли руку на цей тимчасовий, але справжній храм, у якому вірні отримують Божу благодать у Церковних Таїнствах, – говорить протоієрей Євгеній, – Господь все бачить і воздасть кожному сторицею по справах його».

У поліції, між тим, повідомили, шо кримінального провадження наразі не відкривали. Але ця подія зареєстрована в журналі єдиного обліку повідомлень та звернень. Наразі здійснюється перевірка – встановлюються очевидці, свідки цієї події.

Ілона ВАЛЬТЕР