Саші Чернишову з Могилева- Поділь­ського 17 травня 2021 року повідомили про страшний діагноз — пухлина головного мозку.

«Я ходив до садочка, четвертого червня в ме­не був випускний, але на нього я не потрапив через хворобу. Мама мене записала до школи, і я маю надію, що піду в перший клас. А почалось з того, що в квітні в мене змінився голос. Батьки повели в лікарню. Лікар заспокоїв, мовляв, я перехвилювався. А в травні, коли я повернувся з садочка, мама помітила, що моє ліве око покосилось до носика, і ми на ранок знову пішли до лікаря, правда, вже окуліста.

Лікар сказав, що із зором у мене все добре, от тільки терміново потрібно їхати до лікаря-нейрохірурга в Вінницю, — розповідає Сашко. — Мене обстежили на МРТ, і нам терміново викликали «швидку». Завезли до Вінницької обласної дитячої клінічної лі­карні. Тут нам дали направлення до Києва в Інститут нейрохірургії. 2 червня ми з батьками полетіли в Туреччину, мама пояснила, що тут мене вилікують. 8 червня мене прооперували, проте, на жаль, не змогли видалити всю пухлину, а лише невеличку частину. Після призначили лікування, воно важке і довготривале, від батьків чую, що багато грошей пішло на операцію, а от на лікування вже не вистачає».

Зараз хлопчик досі у Туреччині, де йому проводять хіміотерапію. Попереду – лікування, є шанси здолати недугу.

— Дуже вас всіх прошу допомогти мені, адже я маю шанс ЖИТИ, забрати свою стрічку «випускника садочка» і здоровим піти до першого класу, — каже маленький Сашко.

Для добрих людей повідомляємо номер картки мами хлопчика: ПриватБанк 5168 7573 8168 1016, Чернишова Ірина.

Віталіна Трудько