14 липня через кілька годин після вчинення злочину працівники поліції у м. Козятин затримали раніше судимого 39 – річного місцевого жителя, який підпалив помешкання у п’ятиповерховому будинку, де проживала жінка, з якою він зустрічався, та погрожував її вбити. За вчинення такого злочину затриманому загрожує до 10 років ув’язнення.

Близько 06.30 години до Хмільницького районного відділу поліції надійшло повідомлення від 32 – річної місцевої жительки про вчинення підпалу квартири, в якій вона тимчасово проживала. Жінка повідомила, що чоловік, з яким вона зустрічалася, на ґрунті ревнощів влаштував конфлікт. Перебуваючи у нетверезому стані, він  погрожував їй вбивством та підпалом квартири. Через це вона потайки втекла з помешкання. В подальшому зловмисник в телефонній розмові вимагав, аби вона повернулась, інакше спалить квартиру та будинок, у якому проживає мати потерпілої з двома її дітьми. Коли жінка повернулася до квартири – там уже розпочалася пожежа.

На момент прибуття слідчо – оперативної групи поліції на місці події рятувальники гасили загорання в  квартирі п’ятиповерхівки.

За словами керівника Хмільницького районного відділу поліції Валерія Романюка, в ході проведення оперативно – розшукових заходів оперативники встановили та протягом кількох годин затримали 39 – річного підозрюваного у місті Козятин. Зловмисник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Наразі чоловік затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч.2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 129 ККУ (погроза вбивством). За такі злочини зловмиснику загрожує – до 10 років ув’язнення.