У Вінниці перевірили супермаркети на реалізацію кулінарних страв, які заборонені влітку. На полицях магазинів не повинно бути паштетів, заливних, млинців з сиром із непастеризованого молока, фаршированих страв з риби та птиці, а також дикорослих грибів та заправлених салатів.

Керівникам торгових мереж направили відповідний лист, аби з полиць прибрали страви, що можуть швидко зіпсуватися влітку. У Вінниці фахівці перевірили 11 супермаркетів. Головна вимога – недопущення виготовлення та реалізації заправлених салатів.

“Станом на 7 липня керівники супермаркетів прибрали усю заборонену продукцію зі своїх полиць. Винятком стала лише адміністрація супермаркету ТОВ “ЕКО”, що знаходиться на проспекті Коцюбинського, 70. Там, під час моніторингового обстеження, виявили холодний суп “Окрошка” в холодильній вітрині відділу кулінарії, який був знятий з реалізації”, — йдеться у повідомленні держпродспоживслужби області.

З метою попередження виникнення харчових отруєнь на території Вінницької ОТГ керівники супермаркетів мають дотримуватися відповідних вимог та не реалізувати небезпечну для вживання кулінарію.

Валентина Лісова