У Могилів-Подільському прикордонному загоні охоронці кордону проаналізували результати стану оперативно-службової діяльності у І півріччі 2021 року.

З початку нинішнього року у пунктах пропуску Могилів-Подільського загону відбулось зменшення пасажиро-транспортного потоку. В цілому, у І півріччі через державний рубіж пропущено понад 140 тисяч осіб та більш ніж 49 тисяч автотранспортних засобів, що майже на 30 % менше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

У ході здійснення паспортного контролю прикордонники виявили близько 27 громадян, котрі намагались перетнути кордон за недійсними та підробленими документами. Крім цього, виявлено 25 іноземців, котрі порушили правила перебування в Україні. Майже 70 підроблених ПЛР-тестів виявлено у громадян при перетині державного кордону.

Підрозділи охорони державного кордону затримали четверо осіб, які за скоєння тяжких злочинів перебували у Міжнародному розшуку. Крім того, у І півріччі поточного року охоронцями кордону виявлено 1 одиницю зброї та 163 набої, а також близько 2 кг наркотичних речовин.

Самостійно та у взаємодії з іншими правоохоронними органами вартові кордону припинили переміщення через державний кордон товарів та вантажів на суму близько 3 млн гривень, що на 13 % більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

Упродовж І півріччя охоронці державного кордону склали понад 100 протоколів про адміністративні порушення та наклали штрафів на загальну суму 99 тисяч гривень.

Персонал прикордонного загону, усвідомлюючи відповідальність за ввірену ділянку українсько-молдовського кордону, своєю самовідданою службою забезпечує спокійну життєдіяльність мешканців прикордоння, мир та правопорядок на передньому краї. Адже безпека держави, як і сама держава, починаються з кордону.

Валентина Лісова