6 липня свій 101 день народження відсвяткувала жителька Бережан Агрипина Пугач. Вона – найстарша жителька громади на Калинівщині.

Народилася ювілярка 6 липня 1920 року, у день святої мучениці Агрипини, на честь якої її назвали. Всі роки прожила у рідному селі, якому кілька разів змінювали назву. Тут народила трьох дітей – Галину, Василя і Ніну, а вони продовжили рід, і тепер у Агрипини Порфирівни шестеро онуків та восьмеро правнуків.

Все своє життя жінка працювала біля землі. І сьогодні не сидить без діла. Живе у своєму будинку, не хоче переїжджати ні до кого з дітей. Не дивиться новин по телевізору, а от газети читає залюбки. У сто один рік іменинниця має гарну пам’ять та світлий розум. У свій день народження приймала вітання від рідних та знайомих, які шанують та поважають свою берегиню роду.

– Для нашого села це неабияка подія, — кажуть сусіди, — адже у селі небагатьом жителям бу­ло сто років. А Агрипина Порфирівна дожила до 101, з чим ми її щиро вітаємо.

– Мама у школі вчилася на «відмінно», проте кинула навчання і пішла працювати ланковою у колгоспі, бо саме розпочинався рух буряківниць — п’ятисотенниць, організувала таких самих дівчат, – розповідає син ювілярки Василь Пугач. — Вона все життя важко працювала на колгоспних полях, виховувала нас, доглядала травмованого батька, але ніякі труднощі не здолали її доброти та чуйності.

Валентина Лісова