Браїлівський театральний колектив «Шарм» посів перше місце у міжнародному конкурсі з театрального мистецтва «Глобус», який проходив у м. Київ дистанційно (подавали відео вистави).

Окрім цього, гурток взяв участь у всеукраїнському багатожанровому фестивалі «Чарівний світ», який теж проходив дистанційно у Києві. Юні актори подавали відразу дві вистави: «Сніговик повертається» і «День народження вовка».

– Всі юні актори за свою непідкупну і щиру гру отримали грамоти, медалі та подарунки, — розповідає керівниця гуртка Валентина Головня, яку теж нагородили Подякою за сумлінну працю, високий професіоналізм та за відкриття талантів у своїх вихованців.

Браїлівський «Шарм» — не новачок у конкурсах і вже займав два перших та третє місця у Вінницькому обласному конкурсі «Театральний калейдоскоп». Два роки тому «Шарм» був нагороджений званням «Зразковий аматорський колектив профспілок України».

– Вихованці дуже талановиті, здібні, відповідальні та старанні, — розповідає пані Валентина.

Колектив складається із двох груп: старшої – діти займаються, починаючи з другого класу, та молодшої – малюки 5-7 років, які вже грають на сцені.

Дванадцятирічна Дарина Порощук займається театральним мистецтвом років з 8, і саме керівниця допомагає їй розкрити талант та розвиватися у цій сфері.

– Мені подобається театр та все, що з ним пов’язане. Саме на сцені я відчуваю себе комфортно та вільно, — розповідає Даринка.

Театральний колектив «Шарм» до кожного свята ставить вистави у Браїлівському будинку культури, усі охочі можуть насолодитися та долучитися до культурного життя містечка, котре свого часу надихало на творчість всесвітньо- відомих композиторів Петра Чайковського та Клода Дебюссі.

Наталія Порощук