Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів міський голова Серій Моргунов. У цьому навчальнрому закладі, котрий розташований на Космонавтів, 32, планують зміцнити фундамент, відремонтувати покрівлю, замінити вікна та двері на енергозберігаючі, утеплити цоколь та фасад.

«Плануємо не просто утеплити заклад, щоб всередині стало комфортніше, а енергоносіїв споживалось менше. Стара будівля потребує підсилення, адже дає усадку. Не витримує випробування часом і зношений дах. Школа була збудована майже півстоліття тому за рекордно короткий час – 9 мiсяцiв. Це, вочевидь, і стало причиною конструктивних недоліків», – каже Сергій Моргунов.

Після ремонту будівля школи відповідатиме сучасним нормам доступності.

«Важливо, що місто продовжує програму термомодернізації шкіл та садочків, незважаючи на не, що COVID негативно вплинув і на плани з реконструкції. Ми розпочали цю системну роботу у 2014 році. Вже кожен третій заклад освіти у Вінниці утеплений. Але є ще над чим працювати – як у місті, так і у громадах старостинських округів. Маленькі вінничани мають вчитися з комфортом», – зазначив Сергій Моргунов.

Ілона ВАЛЬТЕР