Ультиматум обласній раді та ОДА сьогодні фактично пред’явили 51 атовець Вінниччини, 14 ветеранських ГО та кілька депутатів місцевих рад… Мова йде про клінічний госпіталь ветеранів у Вінниці, який нині лихоманить звільнення 160 лікарів, скорочення двох відділень та годування пацієнтів силами волонтерів та побратимів. І це все в кращому госпіталь ветеранів війни в Україні, який нині опинився в центрі конфлікту між атовцями, обласною радою та ОДА. Тому сьогодні в сесійній залі облради гостро було поставлено 4 основних питання до обласної ради і ОДА по госпіталю ветеранів та клану Бабійчука:

-Зупинити звільнення лікарів,

-Призначити кризового менеджера замість головного лікаря Валерія Бабійчука, який 6 місяців на лікарняному після операції по онко,

-Провести негайну  ревізію фінансів, документації, орендованих площ та медпакетів із НСЗУ…

-Створити незалежну робочу групу зі зміни менеджменту госпіталю із кризи та повернути 19 мільйонів фінансування від Мінздоровֹ’я.

-Ми не просимо, ми вимагаємо негайно втрутитись в ситуацію, бо госпіталь із кращих перетворився майже на приватний медзаклад, де операційні здаються в оренду за мізер, де платні операції, де звільняють десятками лікарів, де харчі для хлопців возять волонтери і побратими, де фронтовикам дають сосиску в манці! Ваші діти були на війні? Вони отримали поранення і каліцтва? Ви їли сосиску в манці в госпіталі чи лікуєтесь по ВІП-пакету? – запитали фронтовики у керівництва Вінниччини – В’ячеслава Соколового, Ігоря Івасюка та Сергія Борзова. – Ми вдячні за все Бабійчуку і його колективу, які ставили нас на ноги… Але нині сам госпіталь на колінах, і треба порядкувати Валерію Вікторовичу та відправити його на відпочинок. Бо в госпіталі працюють всі його родичі, він вже 6-й місяць на лікарняному після операції, але на роботу ходить таємно і все контролює… Але фінансовий план на 2021-й рік до НСЗУ не подано, всі 10 пакетів послуг не активовано, звільняються лікарі, закриються відділення і госпіталь втрачає пацієнтів, які сюди їдуть за порятунком із усієї Вінниччини та України. Досить розвалювати знаменитий медзаклад! Врятуйте  золоті руки лікарів, бо вони нас рятують і приносять гроші госпіталю.

До речі, під час ультиматумзустрічі прозвучали кілька «крилатих» фраз на тему шпиталю та клану Бабійчука:

-Пора вже садити… – сказав губернатор Сергій Борзов, і всі зрозуміли, що після ревізії сяде керівник госпіталю. Насправді голова ОДА мав на увазі включення в робочу групу по перевірці госпіталя учасників АТО.

-Квіти, шампанське – і дякуємо! – так волонтерка Світлана Бевз бачить майбутнє керівника медзакладу, який його створив, але час вимагає нових рішень і кадрів.

-Не опозорте довіру земляків! Один дзвінок і там буде порядок! – так фронтовики із Шаргорода звернулись до земляка – голови облради Соколового.

-Бабійчука лобіюють фейкові «інваліди» із депутатів, які у нього лікувались і отримали «корочки» – так фронтовики оцінили результати зустрічі із керівництвом області, яке просить «не порушувати закон, почекати результатів перевірки і лише тоді робити висновки по госпіталю та дуже поважній особі головного лікаря медзакладу».

-Лікарняний – це прикриття! З таким станом здоров’я треба писати заяву і йти на відпочинок, а не таємно ходити на роботу, все контролювати. Просити гроші у влади та продукти у волонтерів! – атовці про 6-місячний лікарняний Валерія Бабійчука.

– Минулий склад Облради мав зберегти цей заклад і ми це зробили, – пояснив депутат облради Олег Легеза про призначення Бабійчука рік тому знову керівником госпіталю.

Далі буде…

Роман Ковальський
Фото Олексія Бойко