19 липня о 15.00 в пресофісі Вінницького національного технічного університету мала відбутись конференція експертів  Енергетичного пулу Вінницької ТПП. Але в зазначений час  5 професорів просто не прийшли на неї, а експертів, депутата облради Андрія Ковальова та  комерційного  директора АТ «Вінницяобленерго» Олексія Тарараки та журналістів в університет не пустили… Зате прийшла поліція – 20 осіб та 5 у цивільному із прихованими камерами для фіксації конференції просто неба. Ймовірно це були «писарі» від силовиків?

– Ще вранці все було окей і ми готувались до мирної дискусії на тему: крали чи не крали у Вінниці електроенергію на мільйони? Майнили чи не майнили криптовалюту в цеху на Енергетичній, 6а? Хто найбільше постраждав від обшуків – обленерго, власники приміщення чи інвестор? Але відбувся один дзвінок керівництву університету і конференцію в політеху скасували. І 5 професорів з енергетики, які були готової спілкуватись, також, як по команді не прийшли! Це дивно, але дзвонив хтось потужний і спеціальний! Тому ми спілкуємось тут просто неба, а ось ці люди пишуть все на приховані камери! – анонсував видозмінений захід Олексій Гаврилов із Вінницяобленерго.

Адже орієнтовний сценарій проведення засідання Енергетичного пулу на тему «Чи існує загроза енергетичній безпеці Вінниці?» був мирним і цікавим для всієї Вінниці, яка слідкує за розвитком сенсаційної справи із ботофермою і аносованим крадіжкам електроенергії на 5-7 мільйонів гривень щомісячно!

Відкривав засідання-стояння біля фонтану політеху своїм вступним словом Дядькович В.Т.  Метр енергоцеху пояснив причину зборів та  представив учасників.

Далі слово тримав комерційний директор компанії, який озвучив   розрахунки споживання електроенергії за адресою: Енергетична 6а, підтвердив їх оплати, схему розташування трансформаторів та спростував інформацію про крадіжку енергії на 5-7 мільйонів щомісячно:

-У тому районі просто відсутня підстанція на 3 мегавати і там банально відсутня подача такої потужності.  Як можна вкрасти те, чого немає! Бо потужність, яку споживала ця структура,  у 8-10 раз менша… І там все обліковувалось, сплачувалось і було по-білому, – зазначив він. – Тому ми одразу спростували інформацію про крадіжку і будемо відстоювати свою репутацію в ЗМі та судах. Бо є цифри і факти, які досі ніхто не оскаржив…

-А кандидат технічних наук Олексндр Бурикін  презентував прямо із свого телефону  рівень споживання одної ігрової консолі Плейстейшн, яких там було 3600 чи 3800! І цифри із обвинуваченнями не зійшлись…

-Після короткої заяви Андрія Ковальова, голови постійної комісії обласної Ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури між учасниками відбулась дискусія та своєрідна пресконфренція щодо   можливості крадіжки електроенергії в еквіваленті 5-7 млн грн на місяць та відключення у наслідок цього цілих кварталів Вінниці.

-У фіналі конференції просто неба до неї приєднався співвласник фірми Альфа Енержі, яка два роки тому викупила цей цех у обленерго та здавала його ІТ-ішникам, які прокачували ботів та оцифровували спортивні події…

-Цікаво, що термін майнінг нині, через 12 діб після обшуку на Енергетиченій, вже ніхто не вживав.

-А представник Вінницяобленерго анонсував завтрашню пресконференцію гендиректора компанії Андрія Поліщука та майбутні суди із силовиками та НКРЕП  за гучну справу та розбомблену ферму іноземного інвестора ММІ у Вінниці.

– Ми не давали хабарі та не збираємось це робити. Тут було все законно, але сталось, що сталось. Більше завтра скаже Андрій Леонідович, який має підтримку колективу, експертів та акціонерів компанії, – зазначив Олексій Гаврилов.

Далі буде