Напередодні Дня шахів у Могилеві-Подільському вже в 14-й раз розіграли відкритий шаховий Кубок «Дністер». Він зібрав 21 команду, які представляли не лише міста і райони Вінниччини, але й Одесу, Чернівці, Хмельницький і Кам’янець-Подільський.

Серед учасників були два гросмейстера із Хмельницького та низка майстрів спорту. Такий сильний склад вдалося зібрати завдяки підтримці змагання з боку місцевої влади, міської шахової федерації і мецената Геннадія Вацака. Для гостей, серед іншого, влаштували цікаву екскурсію до Лядівського скельного монастиря.

Цього разу не було рівних команді «Чернівецькі зубри» на чолі із молодим майстром Олексієм Біличем . В 10 турах за швейцарською системою вона лише одного разу поступилася, в решті – здобула перемоги.

На другому місці – Вінницька шахова школа на чолі і майстром спорту Владиславом Лукіянчуком. На третьому – команда Одеси на чолі із призером юнацьких всеукраїнських чемпіонатів Максимом Горошковим. Також нагороди отримали команди Вінниці, Хмельницького і села Кудлаї (Вінницька область).

Окремо нагороджувалися переможці по дошкам серед тих учасників, команди яких не увійшли до числа шести призерів. На першій шахівниці переміг вінничанин Артем Андрієнко (дитина з обмеженими фізичними можливостями, але гострим розумом!), на другій – Владислав Полігас (Жмеринка), на третій – Богдан Станіславський («Романтик», Вінниця), на четвертій – Дар’я Бондар (Кам’янець-Подільський).

Турнірна таблиця і результати – https://bit.ly/3it21D9

Фелікс ЖАНІН