Студентка Вінницького інституту Університету «Україна» Діана Нойманн спеціальності «Соціальна робота» пройшла стажування у м. Люблін. Вона стала однією з семи українських здобувачів вищоі освіти, хто виборов право брати участь у стажування по програмі European Solidarity Corps. Упродовж трьох тижнів Діана перебувала у місті Люблін, та долучитись до участі у фестивалі «Схід культури – інші звучання».

«У цій програмі я як волонтер здобула принципово новий досвід, отримала унікальні знання в творчій сфері, розширила свій погляд у музичній культурі», – ділиться своїми враженнями Діана на своїй сторінці у ФБ.

«Окрім цього, відвідала цікаві виставки, музеї, також були проведені екскурсії  Любліном, які дали змогу більше пізнати культуру та мову цього міста. Ще головні досягненя, які я отримала за цей період – це прагнення бути соціально корисною іншим людям; бажання реалізувати себе, свої ініціативи; потреба рости і розвиватися. Отримані соціальні і практичні навички, такі як: можливість спілкування, дружньої взаємодії з однодумцями та набуття досвіду відповідального лідерства та соціальної взаємодії, будуть неодмінно використанні у майбутній діяльності».

– Для нас важливо, що ми створюємо для наших студентів можливості вигравати гранти, брати участь у міжнародних стажуваннях, їздити на практику у країни ЄС (Німеччина, Італія, Польща); навчатися паралельно за програмами подвійних дипломів (Литва, Польща). Це – і прекрасний міжнародний досвід, і практика за фахом, за яку наші студенти, до речі, отримують заробітну плату в ЄС близько 9,5 євро на годину, – каже директор Віницького інституту Університету «Україна», доктор наук, професор Ганна Давиденко.

Віталіна Трудько