Жмеринчанка Єлена Швець завоювала корону в категорії “професіонали” на Всеукраїнському фестивалі східного, циганського, індійського та циганського танцю Solaris-2021, що проходив у Скадовську. Свій переможний танець жмеринчанка станцювала під акомпанемент дарбуки.

-Підготовка була досить насиченою, адже крім того, щоб танцювати, я ще здавала ЗНО з англійської мови, української мови та літератури, математики, історії та географії. Адже в майбутньому хочу відкрити власний бізнес, – каже дівчина.

Перед Скадовськом у Єлени була ще одна перемога – у Білорусі. Там відбувся Міжнародний конкурс із танців “DV-festival”, де взяли участь найсильніші учасники із багатьох країн. За перемогу змагалась і 16-річна Єлена.

– Я підготувала суддям класичний східний танець Raks al Sharki, за який отримала срібну медаль. Варіанти цього танцю можна побачити повсюдно в Північній Африці і на Близькому Сході. Його вміє виконувати кожна жінка, яка там мешкає. Цей войовничий танець складний самими атрибутами, які я використовувала. Наприклад, були спеціальна палиця, шовкова шаль. У моїй категорії суперникам були білоруси, французи, латвійці та українці. І я щаслива, що змогла стати другою! Дипломи вже вислали. Крім того, днями я здобула Кубок України зі східних танців у Запоріжжі у своїй віковій категорії.

Зазначимо, що жмеринчанка Єлена Швець займається східними танцями вісім років. Запропонувала мама, яка прочитала в газеті оголошення про набір. З тих пір дівчинка не уявляє свого життя без сцени і має десятки грамот та медалей. Танцівницю постійно підтримує її родина. Мама допомагає у пошитті костюмів, адже сценічне вбрання дуже коштовне. То ж родина самотужки купує тканини та замовляє блискітки. Тато Єлени, до речі, був одним із перших, хто пішов служити на війну. Нині свою донечку він возить на всі конкурси та фестивалі, адже вірить – у неї велике майбутнє. Зараз Єлена робить маленькі кроки ще до однієї своєї мрії – жмеринчанка викладає онлайн східні танці для двох дівчаток – Софійки з Ізмаїлу та Аліє – з Казахстану.

А ще жмеричнанці, яка нині навчається у коледжі на фінансиста, запропонували бути судею на престижних змаганнях. Погодьтесь, непоганий прорив!

Вікторія Снігур