Відео, яке опублікували у квітні цього року активісти «Дорожнього контролю», за кілька днів набрало рекордні десятки тисяч переглядів! А сталось все у Студеній Піщанського району. на ньому місцевий житель Роман підійшов до екіпажу та запитав чи це поліцейські. Попросив показати посвідчення. Між сторонами почалась словесна перепалка. А у відповідь від одного з вінницьких поліцейських прозвучало : «Ти що, вирішив, бл* дь, до*батись? Йди погуляй. Надивились цих, бл*дь, пєтухів, самі тут ходять».

Ми встановили особу, яку так переховували від нас в зв’язку з тим, що він є діючим працівником поліції і дозволяє собі виражатися нецензурною лайкою в бік громадян…. Ним виявився Рябоконь Тарас Іванович, це Піщанське відділення поліції. З боку місцевого жителя, який те знімав на телефон, не було жодної грубості чи навіть натяку на те…. А з боку правоохоронця тільки гидота полетіла з його рота у бік молодої людини. Чому дуже небезпечно тримати на службі таких? Тому що сьогодні він малого послав триповерховими, а завтра вас пошле, коли ви прийдете вимагати виконання його прямих обов’язків, у відповідь ви ризикуєте почути: «іди ти». – розповів нам активіст «Дорожнього контролю» Павло Думанський.

Скандал набрав такого розмаху, що у поліції за даним фактом було розпочато службове розслідування. Днями стало відомо, що воно завершилось. Тож яке покарання отримав правоохоронець?

– За даним фактом дисциплінарною комісією з числа працівників Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області проведено службове розслідування, за результатом якого у діях оперуповноваженого СКП ВП №1 капітана поліції Тараса Рябоконя установлено порушення дисципліни, у зв’язку із чим до нього застосовано дисциплінарне стягнення, – повідомили у поліції.

Та таке покарання на думку активістів занадто м’яке…

– Дисциплінарне стягнення – це різкою по сраці? Чи йому керівництво пальчиком “но-но-но!”, а він сказав: “я більше не буду”, правда й менше теж не буду, але подумки продовжив. Впевнені – у цій ситуацію копа потрібно було карати більш суворо, хоча б відсторонити від роботи, чи дати громадські роботи, щоб навчився як спілкуватись з людьми, за податки яких він отримує зарплату , – додають обурені активісти «Дорожнього контролю».

Віталіна Володимирова