З 21 липня у Центрі культури і дозвілля  Калинівки розпочинає роботу Центр масової вакцинації населення. Відтепер кожен мешканець громади, який має бажання зробити щеплення від коронавірусу, може у будь-який день прийти у Центр вакцинації та зробити щеплення від коронавірусу.

– Центр масової вакцинації населення працюватиме щодня з дев’ятої години ранку до дванадцятої години. При потребі графік роботи може змінюватися. Працівники мобільних медичних бригад, проводитимуть вакцинацію від COVID-19 усім охочим. Тому усі особи від 18 років, що мають бажання щепитися, можуть записатися на вакцинацію в Калинівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини, зателефонувавши за номерами телефонів – (04333) 2-16-86 та 0674359303.

Також вакцинуватися можна в усіх пунктах щеплень сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 15.00, попередньо звернувшись до свого сімейного лікаря.

-Практика відкриття Центрів масової вакцинації населення існує в багатьох містах України та світу. Це дає можливість пришвидшити процес вакцинації, – каже головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Македонський. – Сьогодні ми маємо для проведення щеплення в достатній кількості вакцини Coronavac та Pfizer й можемо зробити щеплення усім охочим.

За інформацією Василя Македонського на 20 липня у Калинівській громаді першу дозу вакцини Coronavac отримали 692 особи, другу дозу – 167. Перевагу вакцині AstraZeneca надали 1550 осіб, які отримали першу дозу вакцини і 1260 – вже отримали другу дозу цієї вакцини. Також працівники мобільних медичних бригад зробили перше щеплення вакциною Pfizer 4989 особам, другу дозу – 3117 особам. З них лише 1000 вакцинованих – мешканці Калинівської громади.

Керівники підприємств та організацій також можуть подати заявки на вакцинацію проти COVID-19 організованого колективу.

Валентина Лісова