А молодіжний народний вокальний ансамбль «Оберіг» Донецького національного університету ім. В. Стуса здобув перше місце на цьому конкурсі. Як це було, розповіла керівник ансамблю “Оберіг” Ніна Бегас.

Наша українська автентика прозвучала із великим успіхом на міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Золоте руно» у Батумі. Ми гідно представили нашу Україну, Вінниччину, університет! – ділиться враженнями від поїздки керівник народного ансамблю “Оберіг” Ніна Бегас.

Золоте руно” – це міжнародний фестиваль, який уже 10-й рік вдбувається у Грузії. Цьогоріч у ньому взяли участь колективи з Грузії, Білорусії, Казахстану та України.

-Росіян принципово не запрошували. Для грузин РФ — це агресор, який анексував частину їхніх територій, український Крим та воюють на Донбасі. А українці для них братній народ, вони нас розуміють і готові підтримувати. Тому були приємно враженні гостинністю організаторів фестивалю. Вони не лише поселили нас і створили усі умови для виступу, але влаштували цікаві екскурсії. Вразив їхній музичний парк, де про кожного музиканта багато цікавої інформації, звучить їхня музика. Можна тільки мріяти про такий музей в Україні, бо ми й досі не можемо реставрувати садибу Леонтовича в Шершнях, – розповідають учасники фестивалю з Вінниці.

Вінниччину у Грузії представляли 10 артистів. Окрім чотирьох солістів “Оберегу”, у фестивалі взяли участь та гідно виступили вихованці Гніванської дитячої школи Юрій та Дмитро Бегаси, Юлія та Вероніка Тройніцькі (викладач Тетяна Магнушевська), Мар’яна Щербина — вокалістка Вінницької дитячої школи мистецтв та вчитель історії з Гнівані Олександр Коваль, який під гітару виконав козацьку хорею “От синього Дону до сивих Карпат”.

– Міжнародне журі високо відзначило виступи усіх наших вихованців. Перше місце дісталося вокальному ансамблю ДонНу ім. В. Стуса “Оберіг”. Бурхливі оплески лунали й лунали, від цього було хвилююче і приємно водночас. Вдячна усім, хто нас підтримував! Попереду ще багато інших непідкорених вершин! – задоволена керівник ансамблю.

Людмила Поліщук