Це розіграш чи попередження від опонентів? Це вже якесь мракобісся – так люди зреагували на чорну витівку у Гайсині.

Весь Гайсин  шокований, а Вінниччина говорить про цей жахаючий подарунок Анатолію Іллічу Гуку на 77-й день народження. Бо на відео із Гайсина видно, що міський голова з іншими депутатами заходить в раду, хтось його вітає, хтось ділиться останніми гайсинськими новинами, а два чоловіки принесли траурний вінок із написом “Від громади…” Залишили його і зникли з-під ради! І лише згодом почався скандал та пошук винних. Бо коли ще меру міста, відомій та заслуженій людині, приносили на день народження вінок?

– Я так само шокована цим вінком, який принесли міському голові! Але я тут непричетна, якщо хтось запускає такі версії… Адже в той час я відпочивала в Степашках і нікого із вінком до Гука не посилала… Думаю, це прийшли люди із тієї вулиці, яку пан мер не хотів повністю ремонтувати за бюджетні кошти… І радив людям скинутись грішми на ремонт, а люди образились на владу! – вважає екссекретар Гайсинської міської ради, депутат Оксана Семенюк.

Водночас, діючий мер, який на останніх виборах мав чи не найбільшу підтримку серед земляків – до 80% голосів, поки що не коментує цю скандальну ситуацію від 16 липня, коли йому намагались зіпсувати 77-й день народження.

Втім, 20 липня має відбутись
сесія в Гайсині, де про вінок для мера планують говорити окремі депутати і фракції. Бо випадок для Гайсина кричущий… І на жарт це дійсно не схоже, бо пахне аморальним перебором!

– Анатолій Ілліч сьогодні ходив до поліції у Гайсині та подав відповідну заяву про цей вінок на його іменини. Але його там не дуже чесно зустріли та не раділи такій заяві, яку реально треба буде розслідувати. Може, в поліції знають цих двох із вінком та бояться їх? – розповіли нам гайсинчани. – Так само весь Гайсин знає, хто знімав те відео, хто першим його виклав у Інтернет, і тепер коментує цю ганьбу! Інакше цю витівку й не назвеш…

У вівторок на сесії депутати міської ради прийняли колективне звернення до поліції негайно розслідувати цей ганебний злочин.

Міський голова Гайсина Анатолій Гук у свої 77 найстарший міський голова у Вінницькій області та й, мабуть, в Україні. Містяни вкотре обрали його очіль­ником громади із рекордною підтримкою. Він набирав 80 і більше відсотків голосів. А ще за його плечима в 2012-му відсидка у СІЗО за спробу конкурувати на виборах до ВР з впливовим регіоналом, обіцянки “замочити” в камері і два інфаркти. Але він вистояв. І у свої 77 він тримає форму і ситуацію в Гайсині, яку намагаються розхитати ось такими “презентами” під іменини мера, – запевняють його прихильники.

Андрій ВЛАСЕНКО

Від редакції. Ці два резонансних випадки показують, наскільки цинічною стає боротьба за владу та “сфери впливу” на Вінниччині. Свого часу і на могилі єдиного сина голови Вінницької облради вночі після похорону підпалили всі вінки. Щоб, напевно, “добити” важкохвору дружину… На нашу думку, правоохоронці мають зробити все, щоб покарати такі неприпустимі і нелюдські методи боротьби за владу чи навіть помсту.