До суду направили обвинувальний акт щодо неодноразово судимого 31-річного вінничанина за фактами встановлення та поширення злочинного впливу в Снігурівської виправної колонії на Хероснщині та шахрайства.

За даними слідства, обвинувачений, відбуваючи покарання в Снігурівській виправній колонії, і маючи попередньо отриманий серед інших засуджених і в місцях позбавлення волі, авторитет отримав статус так званого «смотрящего» за установою. Він в період з 26 червня 2020 року по 18 січня 2021 року встановив і поширював на території установи злочинне вплив. «Смотрящий » встановив в колонії правила поведінки серед засуджених відповідно до «злодійських традицій» і вимагав безумовного їх дотримання зазначеними особами, організував поставки заборонених предметів на закриту територію, вирішував конфлікти між засудженими, ухвалював рішення про необхідність покарання винуватця, організовував і контролював азартні ігри і тому подібне.

Зловмисник також здійснював збір та розподіл коштів, в тому числі, одержаних злочинним шляхом, забезпечував наповнення і розподіл так званого «злодійського общака». Крім того, зловмисник під виглядом передачі мобільного телефону одного з засуджених в установі виконання покарань заволодів телефоном своєї землячки – мешканки міста Вінниця. За вчинення злочинів за частиною 2 статті 255-1, частини 2 статті 190 Кримінального кодексу України зловмиснику загрожує покарання від 9 до 15 років позбавлення волі…

Валентина Лісова