У селі Борівка колишнього Чернівецького району сотні людей через непорозуміння газовиками вже два тижні живуть без газу. А все тому, що працівники начебто припинил постачання, аби провести техогляд газогону. Люди обурені, а самі просто неба на саморобних печах готують їсти… Й навіть вийшли днями на свій Газовий майдан…

– 2012 року тендер на обслуговування газорозподільної мережі Чернівецького району виграла компанія ТОВ «Газовик». Її офіс знаходиться у Кирнасівці, а в нашому селі була представник, якій ми передавали показники і в неї отримували платіжки. Раніше нарікань на роботу газовиків не було, але нещодавно вони стали просто знущатись над простими селянами.Газу у Борівці немає з 2 липня. ТОВ “Газовик”, з яким укладено договір, про відключення людей не попереджав, і заручниками ситуації стали понад 600 домоволодінь, – розповіли на гарячу лінію мешканці Борівки. – Через карантин багато хто залишився без роботи… Заможніші купили собі електроплити, а бідніші готують на саморобній печі просто неба. Її із цегли та землі біля хати збудували, возять дрова із лісу і так виживають. Інколи борщ чи кашу доводиться чекати годинами. І це 21-е століття!

За словами директора ТОВ “Газовик” Михайла Ярошовича, газопостачання призупинили через планову перевірок у газогону. Відповідне оголошення, каже, було опубліковано у місцевій газеті.

-Згідно правил постачання раз у 5-ть років, потрібно зупиняти газопровід і робити опресовування, щоб знати, чи він дірявий, чи ні. Щоб була надійна робота, ми на 29 червня на 10 днів попередили населення в Чернівецькій газеті. Планувалося, що через 4 дні відновимо, — каже Михайло Ярошович. –Але потрібна перевірка перевірки системи. А для цього потрібно опломбувати газові лічильники в усіх домівках.Це можна зробити за 1-2 дні. Того що відсотків 50% уже все зроблено і перекрито. Для того, щоб розпломбувати лічильники, людям гроші не потрібно платити. Обіцяю!

Зібрання у Борівці тривало 4 години. Врешті дійшли згоди: перешкоджати опломбуванню лічильників не будуть. За таких обставин, заявили спеціалісти, газопостачання в селі відновлять за тиждень.

Віталіна Володимирова