Перелік закладів освіти Вінницької області, які отримали субвенцію з державного бюджету на облаштування протипожежних систем оповіщення і реконструкцію харчоблоків у шкільних їдальнях опублікувала народна депутатка з Вінниці Ірина Борзова.

ЖМЕРИНСЬКА ГРОМАДА:

В школі №5 міста Жмеринки для створення безпечного освітнього простору буде встановлена пожежна сигналізація. На це передбачено 808 тис грн субвенції з державного бюджету.

Браїлівська опорна школа імені В.О. Забаштанської отримає 1,357 млн грн з державного бюджету на створення умов безпечного харчування. Реалізують проект «Від сучасного харчоблоку до здорового та безпечного харчування».

ГНІВАНСЬКА ГРОМАДА:

Опорний заклад освіти гімназія №2 в місті Гнівань проведе реконструкцію харчоблоку. З державного бюджету на це передбачена субвенція в сумі 3,190 млн грн.

БАРСЬКА ГРОМАДА

Для загальноосвітньої школи №4 міста Бар з державного бюджету передбачено 650 тис грн на улаштування систем пожежної сигналізації, керування евакуванням людей у частині систем оповіщення про пожежу та покажчиків напряму евакуювання, пожежного спостереження.

КОПАЙГОРОДСЬКА ГРОМАДА

В Копайгородській школі облаштують систему пожежної сигналізації і систему оповіщення про евакуацію. Передбачено 852 тис грн субвенції з державного бюджету.

ТИВРІВСЬКА ГРОМАДА

В опорній школі села Красне – модернізація харчоблоку та приміщення їдальні. Передбачено 342,4 тис грн субвенції з держбюджету.

СУТИСКІВСЬКА ГРОМАДА

В загальноосвітній школі Сутисок створять сучасний кабінет фізики. На це передбачено 399,7 тис грн субвенції з держбюджету.

ЛІТИНСЬКА ГРОМАДА

В початковій школі № 2 Літина, що по вулиці Соборна, проведуть реконструкцію обідньої зали їдальні та кухні. 4,306 млн грн субвенції – передбачено з державного бюджету.

Цього року у Вінницькій області 35 закладів загальної середньої освіти отримають з державного бюджету 39,1 млн гривень на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». А у 2020 році область отримала субвенцію в обсязі 20 млн грн на реалізацію лише 2 проектів – ремонт їдальні у школі Вороновиці та капремонт будівлі Глуховецької школи. Проекти реалізовуються у співфінансуванні з місцевими бюджетами.

Людмила Поліщук