22-річний Богдан Костюк з Іллінців нині справжня зірка. Він працює не лише спортивним коментатором на телеканалі «Футбол», а й цього року нашому земляку випала особлива честь – він коментував матчі «Євро-2020» (який через коронавірус пройшов нещодавно) в ефірі програми FAN TALK!

Ось що розповів Богдан про цей колосальний досвід:

– «Євро-2020», безумовно, вві­йде в історію футболу завдяки величезній кількості шикарних голів та запаморочливих сюжетів, а також блискучому чемпіонству «Скуадри адзурри» та видатному виходу нашої збірної до 1/4 фіналу! – розповів Богдан. — Для мене ж особисто «Євро-2020» — це неначе перша любов: мій дебютний великий турнір на footballuatv — таке, безумовно, не забувається! 50 матчів із 51 — саме стільки мені вдалося переглянути в студії нового проєкту «Fan Talk» (до абсолютного досягнення не вистачило зовсім трішечки, і все завдяки врученню диплома магістра).

Що таке «Fan Talk»? Це альтернативна трансляція футбольних матчів у компанії експертів, тренерів, коментаторів, зірок шоу-бізнесу та інших селебріті. За час проведення «Євро» YouTube-канал «Fan Talk» зібрав понад 16 тисяч підписок, а сумарний перегляд усіх трансляцій перетнув позначку в 3,5 мільйона. Проте, окрім формальних результатів, важливо, що на прикладі «Fan Talk» було доведено: любов до футболу не може бути чиєюсь монополією, кожен із нас — це пристрасний та емоційний вболівальник, котрий живе та дихає цією грою! Безперечно, це був крутий досвід!

Додамо, що наша газета вже писала про талановитого Богдана Костюка. Він був із тих школярів, хто набрав на двох ЗНО по 200 балів. Таких випускників у 2014 році на Він­ниччині було всього двоє. Наш земляк вступив в Інститут між­народних від­носин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Навчався у Мовному центрі Кувейтського університету, куди був запрошений Кувейтом. Володіє німецькою, англійською, арабською… Днями отримав диплом магістра! Попри науку Богдан марить футболом, скажімо, його коментуванням.

Цією справою захоплюється вже давно, й починав із аматорського чемпіонату з футболу «В9КУ», який може похизуватися своїми футболістами, котрі грали на чемпіонатах світу, за кордоном, у багатьох престижних лігах. Коментатор телеканалів «Футбол-1» і «Футбол-2» Кирило Круторогов пішов назустріч зовсім невідомому молодому хлопцеві. Подивившись, а головне – послухавши декілька поєдинків з чемпіонату Києва «В9КУ» Parimatch, він розгледів у нашому колезі потенціал, видавши йому тестове завдання. У запису Богдан прокоментував один тайм останнього турніру Копа Америка між Бразилією та Аргентиною. Невдовзі Богдана взяли на роботу на канал «Футбол».

Мама Богдана працює в Іл­лінецькій школі вчителькою біології та підготувала багатьох призерів олімпіад.

Віталіна Трудько