Вакцинація розпочнеться на наступному тижні. Від учора в Україні розпочалась 5 фаза вакцинації. Отримати дві дози, з необхідною перервою, можуть усі бажаючі. На Вінниччині вжє є 4 види вакцин.

– У Вінниці немає дефіциту вакцини “Пфайзер”, як у інших областях.

Але багато хто з тих, хто не планує поїздок за кордон, надає перевагу китайському “Коронаваксу”. Кажуть, що він «м’якший». І його невдовзі визнають у світі.

Колять у нас ще і залишки “АстраЗенеки”.

– Центр ЦПМСД № 3 м. Вінниці – перший серед центрів області і міста по кількості вакцинації.  Вакцинуємо вінничан щоденно, в робочі дні – безпосередньо в поліклініках. На ці вихідні будемо на Льодовому полі та інших місцях, які нам будуть вказані профільним департаментом. Всі бажаючі нехай беруть паспорт і приходять.

З наступного тижня у нас буде вже 4 вакцини. “Модерна”, четвертий різновид вакцини, вже прибув до Вінниці. Триває підготовка бригад, які працюватимуть із цим видом.

Щодо “Пфайзера”, вакцини, яку треба зберігати при температурі 60 градусів, то вона в поліклініках не зберігається, бо у нас немає таких холодильних камер. Її під замовлення привозять із обладнаного центру, де є такі потужності. І декілька разів на день, щоб чітко дотриматись інструкції, – наголошує Сергій Бельц, директор ЦПМСД № 3 м.Вінниці «33-му».

– Тому не варто хвилюватись, що вона може бути зіпсована.

Крім того, в поліклініці для бажаючих дізнатись, чи перехворіла вже людина на коронавірус та чи є у неї антитіла, працює лабораторія. Звертайтесь.

Передбачуваний науковцями на осінь черговий спалах коронавірусу ми можемо подолати,

скориставшись зараз можливістю вакцинуватись. Причому безкоштовно.

Спілкувалась Тетяна Квасюк