У цьому році максимальну кількість балів за результатами ЗНО набрали 12 випускників з Вінницької області. Дев’ять з них – жителі Вінниці і по одному – з міст Бар, Калинівка та Могилів-Подільський. Сьогодні молодим людям вручили грошові премії та цінні подарунки.

Традицію відзначати у Вінницькій МТГ випускників, які отримали найвищі бали за результатами ЗНО, започаткував у минулому році міський голова Сергій Моргунов.

За останні три роки у Вінниці кількість учнів-«200-бальників» постійно зростає. У 2019 році чотири випускники Вінниці отримали максимальні бали на ЗНО. У 2020 році преміями були відзначені вже сім учнів. А у цьому році 9 вінницьких школярів здобули 200 балів. Двоє з них – з математики, шестеро – з англійської мови та один – з біології.

Сьогодні випускники з Вінниці та інших громад нашої області мали можливість поспілкувались з міським головою Сергієм Моргуновим, головою обласної ради Вячеславом Соколовим, а також Прем’єр-міністром України 2016-2019 рр. Володимиром Гройсманом.

Молоді люди розповіли, як їм вдалось отримати найвищий результат у ЗНО, про плани щодо подальшого навчання і працевлаштування, а також – яким бачать своє майбутнє. Серед напрямків, які обрали для себе вінницькі випускники – IT-сфера, маркетинг, бізнес, наука, творчість.

«Дуже важливо, щоб українці отримували якісну освіту у будь-якій точці світу, але потім, за власним бажанням, поверталися в Україну. Для майбутнього нашої країни важливо, щоб тут залишались молоді люди з високим рівнем знань. Для цього мають бути передумови, ми робимо все можливе від нас, щоб у Вінниці були майданчики для самореалізації молоді. Зараз ми займаємось проектом створення інноваційно-технологічного парку, а також агрохабу спільно з партнерами з Франції», –підкреслив Сергій Моргунов під час зустрічі.

Володимир Гройсман привітав молодих людей з високими результатами. Він зазначив, що для нього завжди важливо і приємно говорити з молоддю, дізнаватись, яким вона бачить майбутнє країни, яку не захочеться залишати. «200 балів- це реально дуже круто! Я радий можливості зустрітись з вами – людьми цілеспрямованими, бо насправді зараз здається, що ви здобули перемогу, але за цим всім стоїть велика праця. Я думаю, що ви доклали багато зусиль, щоб стати лідерами, це все дуже непросто – головне, не опускати руки і йти далі. Я думаю, що освіта – це ключове питання, по якому ми всі маємо консолідувати свої зусилля. Зараз, коли ви набрали по двісті балів, можете дозволити собі обирати де навчатись. Насправді професій багато, але саме головне в житті – знайти себе», – зазначив Володимир Гройсман.