Запитайте у Вінницькій облраді, які комунальні підприємства прибуткові?

А тим більше – надприбуткові? Вам скажуть, що таких майже немає! В основному – як не збиткові, то ледве зводять кінці з кінцями.

А тепер сенсація – за збереження посади керівника такого комунального підприємства отримав хабар у розмірі півтора мільйона гривень заступник голови облради.

І його вчора на цьому, разом із адвокатом, піймали правоохоронці. Мова йде про Андрія Малиша. І він заступник не голови Вінницької облради, а Харківської.

Але і у Вінницькій області зараз ідуть цікаві «двіжі» щодо заміщення дуже посад комунальних підприємств обласної ради.

Особливо зверніть увагу на МСЕК, госпіталь ветеранів, всякі інтернати і сферу житлово-комунального господарства, будівництво.

Під час затримання

Бо у нас «на районах» всіх бажаючих купити інвалідність щорічно продовжують «обілечувати»… зрозуміло, що не за «просто так».

І ці вотчини для дерибану лобіюють ось такі заступники та і голови…. Просто, як правило, беруть заступники, а несуть відсоток головам.

Вже десятки років у нас існували «такси» – посада керівника обласного комунального підприємтсва, особливо згаданих, оцінювалась в 40000-50000 у.о. Були навіть скандали – кошти взяли, а робити не дали. Довели чоловіка до інвалідності, реальної, а коли захотів звільнитись – «таксу» не повернули…

Ось такі розклади!

А ви кажете – збиткові!

1 млн 500 тисяч лише за одне крісло! То скільки планував цей директор тоді вкрасти на цій посаді, якщо готовий був майже 60000 у.є. за посаду віддати?

Тепер ви розумієте, чому «служити народу» – найприбутковіший бізнес?

Андрій Власенко