– Сьогодні взяв участь у зустрічі Володимира Гройсмана, лідера політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана», з фермерами Вінниччини, яка відбулася на Шаргородщині., – повідомив у своєму Фейсбуку Олександр Хомяк. – Від нашої територіальної громади разом зі мною на ній були присутні Григорій Пуга, Сергій Слободянюк, Вадим Стаднік,Максим Кушнір,Дмитро Кулик.

Під час зустрічі гостро піднімалось питання необхідності постійної і суттєвої допомоги фермерству з боку держави, яка поки-що відчувається недостатньо. Тут мова і про законодавчу підтримку, і про пільгові кредити і т.п. Активно обговорювалось питання про ринок землі, який стартував в Україні з 1 липня ц.р., про ті, м’яко кажучи, незручності, а точніше, утиски, які несе фермерам відповідний Закон.

Адже він фактично стає на перешкоді дальшому розвитку і зміцненню фермерства, а це загрожує майбутньому українського села, та й українській економіці в цілому. В. Гройсман пропонує поєднати земельну реформу із пенсійною. Ввести накопичувальну систему, щоб акумулювати у пенсійному фронді достатню кількість коштів і спрямувати їх на сприйнятливі кредити для фермерів. Це буде взаємовигідно і для фермерів, і для пенсіонерів, які матимуть додатковий дохід на свої заощадження.

Піднімалися також ряд інших актуальних для сільського господарства питань.

Зустріч принесла для нас усіх безумовну користь.