З квітня по жовтень КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснює підготовку всіх об`єктів теплопостачального комплексу, зокрема: перевірку та ремонт котелень, центральних теплових та індивідуальних теплових пунктів, теплових мереж, мереж гарячого водопостачання.

-Наразі відповідно до комплексного плану підприємство вже здійснило реконструкцію 2 км 172 м теплових мереж по вулицях: вул. Чорновола, вул. Писарєва, вул. Гоголя, вул. А. Янгеля, між вул. Янгеля, 85, 95 та вул Київська, 23, 25, між  Хмельницьким шосе, просп. Космонавтів та вул. 600-річчя (1-й мікрорайон) та на перехресті вул. В. Порика та вул. В. Інтернаціоналістів. На даний час здійснюється реконструкція мереж довжиною 404 м у двотрубному прокладанні по вул. Келецькій: від перехрестя з проспектом Космонавтів до перехрестя з вулицею 600-річчя (м-н Вишенька, роботи виконуються підрядною організацією).Також тривають і інші роботи з реконструкції мереж. Загалом у міжопалювальний період заплановано реконструювати теплові мережі протяжністю 5 км 734 м у двотрубному прокладанні. Виконання робіт з реконструкції дозволить вилучити зі схеми теплопостачання частину аварійних ділянок мереж, – кажуть у пресслужбі відомства.

Але, на жаль, без відключень проводити роботи неможливо. Тривалість відключень залежить від масштабу роботи. Якщо проводиться ремонт індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та центральних теплових пунктів (ЦТП), це може бути від одного до кількох днів. Якщо говорити про зупинку на ремонт котелень, ремонт може тривати до трьох тижнів. Найдовше часу по роботі займає заміна тепломереж. Всі роботи виконуються згідно із затвердженим графіком. Можливі відхилення від графіку лише за певних технічних причин. Якщо й виникають певні відхилення, продовження терміну виконання робіт погоджується з Вінницькою міською радою.

Валентина Лісова