Днями у німецькому Дортмунді завершився юніорський чем­піонат Європи з вільної боротьби.

В ньому Україна посіла перше місце в командному заліку. Наші дівчата показали приголомшливий результат — 10 медалей у десяти категоріях. Й приємно, що серед перемож­ців наша землячка Лілія Маланчук з Тростянецького району – в неї срібна медаль!

Лілія — з простої, порядної та багатодітної родини. Старший брат мешкає окремо, молодші братик та сестричка ходять до школи, мама — домогосподарка. Батько Лілії Сергій Маланчук відбуває службу в лавах Збройних сил України і зараз захищає нашу Батьківщину на Світлодарській дузі у складі 59-ї бригади.

Батько Лілії Сергій Маланчук захищає нашу Вітчизну у складі 59-ї бригади

– Почалось все з того, що мій старший син з товаришем захотіли займатись боротьбою. Але секція була лише у Тростянці, тож постійно на велосипедах вони долали близько 14 кілометрів, — розповів нам тато чем­піонки Сергій Маланчук. — І в якийсь момент займатись боротьбою захотіла Лі­лія, тренував їх вчитель від Бога Микола Мулько. Невдовзі донька стала радувати ус­піхами — взяла перші місця у Він­ниці, в області. А в сьомому кла­сі до мене підійшов тренер та запропонував відправити Лілю у спортивний ліцей до Білої Церкви. Ми з дружиною дали дозвіл, бо дуже хотілось, щоб донечка розвивалась і займалась улюбленою справою. Там її взяв під опіку тренер Олександр Мазуркевич. Лілія вже випустилась з ліцею, навчається на тренера у Конча-Заспі, але досі живе у Білій Церкві.

Торік Лілія виборола «срібло» Кубку світу з жіночої боротьби, що тривав у Белграді (Сербія). Вона здобула перемогу в кіль­кох поєдинках, але поступилася першістю росіянці. Лілія вже визначилась, що професійно хоче займатись саме спортом.

Віталіна Трудько