Минулого тижня кілька десятків жителів села Комаргород Томашпільського району перекривали трасу.

За словами людей, у їхній громаді ремонтують дорогу у рамках «Великого будівництва» — програми президента України. Й забрали автобусну зупинку. Відповідно люди не можуть вибратись із села та це створить тільки аварійні ситуації!

– До нас дійшли чутки, що у нашому селі взагалі мають бути дві зупинки. Хоча населений пункт один з найбільших у районі! До найближчої доведеться йти кілька кілометрів! А як бути хворим, пенсіонерам, дітям? – кажуть місцеві жителі. — Питання: чому нас обмежують у такій маленькі потребі, як зупинка? В інших районах у кожен двір зроблені під’їзди до дворів і зупинки залишились на місці з вимощеними бордюрами. А хіба ми гірші? Чому в нас демонтували зупинку? Якщо зараз це залишити як є, то її ніхто завтра не поверне. Саме тому ми й вийшли на протест!

Зрештою, пікетом жителі Комаргорода таки добились свого: зупинку їм повернули назад.

Схожа ситуація виникла і в селі Селище, там теж перекривали дорогу та вимагали, щоб повернули автобусну зупинку. Тривало перекриття 10 хвилин. За цей час в обидва боки дороги утворився затор.У цих мікрорайонах зупинкою користуються здебільшого пенсіонери, їм необхідна зупинка тут і зараз!

– Люди скаржаться, бо в лікарню їдуть. Коли була «кишеня», то ми там ставали. Немає «кишені» — ми створюємо аварійну ситуацію. Хто буде відповідати? Їдуть і вантажівки, і легкові. Як нам зупинитись? — повідомив  водій маршрутки «Вінниця-Гнівань» Сергій Марущак.

Відомо, що у червні до селищної ради від управління дорожнього господарства надійшла відповідь про те, що зупинку повернуть щойно будуть гроші. А це майже 600 тисяч гривень. Людей така відповідь не влаштувала. Тож перекриттям дороги вони хотіли ще раз нагадати про себе…

Віталіна Володимирова